30.1.11



Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που τελικά θα προταθεί,θα περιληφθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα.Οι ποδηλάτες-ισσες είχαν ήδη υποβάλλει στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ ανάλογο σχέδιο το οποίο τώρα λαμβάνεται υπόψη από το ΕΜΠ, διορθώνεται ή συμπληρώνεται.
H Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ έχει αναλάβει για λογαριασμό του Υπ.Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) το σχεδιασμό μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα διατρέχουν το λεκανοπέδιο και θα εξυπηρετούν καθημερινές μετακινήσεις μέσου και μεγάλου μήκους.
Οδηγίες συμπλήρωσης εδώ

Το «κοπή τη πίτα»



Κάθε μισανθρωπικη και δογματική μούμια που βρίσκει κατάλυμα σε αριστερές, δεξιές , κεντροαριστερές , κεντροδεξιές και μεσαίες συχνότητες πολιτικής επιταχυνόμενης παλινδρόμησης της παλάμης έκανε πάλι αισθητή την παρουσίας της!

Οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα,οι μετανάστες έχουν πρόβλημα!

15.1.11

Σεβασμός,τίποτα δε μας ανήκει,απλά το βρήκαμε.....





Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φυσιολάτρης για να εκτιμήσει την ομορφιά που συναντάει κανείς στην Πάρνηθα και σε κάθε βουνοπλαγιά της χώρας μας,πόσο μάλιστα αν υπάρχει και στοιχειώδης βλάστηση και έλλειψη αυθαίρετων κατοικιών.





1.Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπεις "καρβουνιασμένες" περιοχές που κάποτε ξεπρόβαλαν ποικίλα είδη χλωρίδας (πολλοί πεζοπόροι έχουν σταματήσει να ανεβαίνουν Πάρνηθα:το ήδη θέαμα,σε σχέση με το παρελθόν,τους προκαλεί κατάθλιψη)



2.Υπόθεση χάρτης! Πάντα θα υπάρχει ένα μονοπάτι που δε θα έχει χαραχτεί ή ένα μονοπάτι που με την πάροδο του χρόνου,ενώ θα αναγράφεται στο χάρτη,στην πραγματικότητα δε θα υφίσταται!Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,καλό θα ήταν να χαραχτεί η νέα διαδρομή στο χάρτη που ήδη έχουμε αγοράσει για την υπενθύμιση την επόμενη φορά της πεζοπορίας μας.



3.Μια βόλτα,επαφή με το βουνό,με το δάσος,μακριά από τα τσιμεντένια μπουντρούμια στα οποία κατοικούμε,συμβάλλει στο να κατανοήσουμε την άξια και το δικαίωμα της διεκδίκησης της χλωρίδας και πανίδας,που την έχουμε αφανίσει,την έχουμε κάνει κατά εικόνα και κατά ομοίωση του αδηφάγου καταναλωτή εαυτού μας!Εκμεταλλευόμαστε τη μητέρα φύση,χωρίς να μας ανήκει τίποτα από αυτήν.



4.Όλοι αυτοί που βγαίνουν στα μπαλκόνια τους,καμαρώνουν τη μοναδικότητα της πράσινης θέας,ας κάνουν υπομονή,εφήμερες καταστάσεις,σε λίγο καιρό κάποιος άλλος καιροσκόπος θα αναλάβει δράση και τσιμεντένιες κατασκευές θα λάβουν χώρα και θα εγκατασταθούν μόνιμα δίπλα τους,καταστρέφοντας τη γαλήνη τους μια και καλή.Όλα είναι ένας φαύλος κύκλος άλλωστε......



5.Όλα για το χρήμα,πόσο μπορεί να φτάσει η απληστία του ανθρώπου !!





Φωτογραφίες και κείμενα από Ba$$man και Geoofy

8.1.11

Κυπριακές διαδρομές στο Δάσος Πάφου



Διαδρομή: Σταυρός της Ψώκας - Σελλάδι της Μοσφιλιάς
Προορισμός ο Σταυρός της Ψώκας αρχικά και ο ξενώνας του. 12€ το άτομο +6€ η θέρμανση. Όχι και άσχημα. Πρωινό ξύπνημα κατά τις 7:00 από συνήθεια. Έως τις 07:15 έχεις κατεβάσει τους χυμούς σου, τα κρουασάν σου, ένα σκέτο κυπριακό και μάζεψες και το camelbak που μόνο νερό δεν είχε. Όλα αυτά στα 850μ. μέσα σε ομίχλη, αντιαισθητικά πυκνή βλάστηση και αυτή την απαίσια βρώμα του βρεγμένου χώματος.



Κρήτου Τέρρα - Ανατολικός Γύρος
Επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Κρήτου Τέρρα. Ένα χωριό της επαρχίας Πάφου, χτισμένο σε υψόμετρο 570 μέτρων. Εκεί λειτούργησε το πρώτο καζίνο της Κύπρου από το 1878 έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι ένα ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο αγκαλιασμένο από βουνοκορφών, εκτός από βόρεια από όπου του επιτρέπει τη θέα του κόλπου Χρυσοχούς. Σκοπός μου ήταν να βρω το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που οδηγεί έως και τα Λουτρά της Αφροδίτης στο κόλπο Χρυσοχούς. Μία απόσταση 22Km που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και είσοδο στη χερσόνησο του Ακάμα. Έφαγα όμως ένα μεγάλο ΑΚΥΡΟ! Παντού πινακίδες, έξοδα, φυλλάδια, βέλη, σημάνσεις που οδηγούσαν πού; Σε ασφαλτοστρωμένα κομμάτια και δασικούς δρόμους διαπλατυσμένους.
Το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλου μήκους Ε4 επεκτάθηκε στην Κύπρο μετά από πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ορειβασίας το 2005 και περιλαμβάνει 539km. Στην Κύπρο, κύριοι εταίροι του προγράμματος είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και το Τμήμα Δασών. Το Ε4 συνδέει τα διεθνή αεροδρόμια της Πάφου και Λάρνακας. Η διαδρομή του μονοπατιού διασχίζει την οροσειρά του Τροόδους, τη χερσόνησο του Ακάμα και μεγάλο κομμάτι της υπαίθρου. Την 16 Απριλίου του 2003 η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ε.Ε. Πώς γίνεται να μην έχει Ε4 μια τόσο ωραία "ευρωπαϊκή" χώρα. Έτσι ο Οργανισμός Τουρισμού υποθέτω πως υποχρέωσε το Τμήμα Δασών να παραδώσει χάραξη μονοπατιών μεγάλου μήκους.



Αποτέλεσμα; Πάρε κάποιες παλιές οδικές αρτηρίες, κάποια ξεχασμένα νεροφαγώματα και κάτι μπαζωμένα ρέματα. Τα μονοπάτια αναφέρονται παντού με κάποια γενική περιγραφή, χάρτης όμως πουθενά! Άδικα απευθύνθηκα τόσο στο τμήμα δασών όσο και στον οργανισμό τουρισμού. Το επίσημο leaflet του Ε4 που διανέμει ο τελευταίος ιδικά είναι σε κλίμακα 1:200000!!! Ανάλυση που σκοτώνει δηλαδή. Τουλάχιστον ξέρεις οτι χάθηκες κάπου στη Κύπρο.



Κυπριακές διαδρομές αναλυτικότερα εδώ

Φωτογραφίες και κείμενα από RaiseO

6.1.11

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΥΜΦΗΣ(ΓΚΑΜΗΛΑΣ)

Ώρα 5:30.Κλείνεις το ξυπνητήρι και ξεκινάς χωρίς δεύτερη σκέψη.Μέρες το περίμενες.Κατεβαίνεις τη σκάλα γρήγορα με την αδρεναλίνη να αντικαθιστά την καφεΐνη. Έξω, νύχτα ακόμη. Μπαίνεις στ’ αμάξι και ξεκινάς με προορισμό το Μικρό Πάπιγκο.Ο δρόμος περνάει μέσα απ’ τον Βοϊδομάτη και συνεχίζει όλο στροφές μέχρι το Πάπιγκο.Στο χωριό ησυχία.Χαράζει.



Στην άκρη του χωριού μια ταμπέλα δείχνει το μονοπάτι.



Μετά από λίγο συναντάς την πρώτη από τις τρεις-τέσσερις πηγές που υπάρχουν στη διαδρομή μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας.



Αμέσως μετά το καταφύγιο το τοπίο αλλάζει. Από ψηλά βλέπεις δύο λίμνες που δημιουργούνται απ’ το λιώσιμο του χιονιού.



Περνάς τις λίμνες και συνεχίζεις προς την κορυφή. Σε πέντε μέτρα φτάνεις και δεν έχεις δει τίποτα ακόμη… και ξαφνικά το θαύμα. Δεν έχεις δει κάτι παρόμοιο… Η Δρακολίμνη!



Βρίσκεσαι σε υψόμετρο 2050 μ, πολύ μακριά από κάθε είδους ανθρώπινης δραστηριότητας.











Μόνη παρέα οι τρίτωνες, ένα είδος αμφίβιας σαλαμάνδρας που επιβιώνει το χειμώνα πέφτοντας σε χειμερία νάρκη.



Πολλοί θρύλοι έχουν ειπωθεί για αυτό το μέρος, για δράκους και για το βάθος της λίμνης που στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάει τα 3 μ. Είναι Μάης και ο καιρός είναι ζεστός, έτσι μπορείς να απολαύσεις ξαπλωμένος στο γρασίδι την πανοραμική θέα.Τρως κάτι, σώζεις και έναν τρίτωνα που έχει σχεδόν παγώσει στο χιόνι και ξεκινάς για το χωριό. Το απόγευμα στα Γιάννενα είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψεις σε αυτούς που δεν ήρθαν, προτιμώντας μια-δυο ώρες ύπνου παραπάνω. Σου στοίχισε ένα διάστρεμμα αλλά άξιζε τον πόνο!





Φωτογραφίες και κείμενα από Geoofy

............και θαυμαστά τα έργα σου..........



1.Αν κάποιος μπει στο σπίτι,σε κλέψει και τύχει να συλλάβουν το δράστη τότε απαιτείται παράβολο 100 euros για την υποβολή μήνυσης!!

2.Αν σε χτυπήσει αυτοκίνητο και δε βρίσκεσαι σε διάβαση πεζών,ατύχησες!!Στη χώρα αυτή το παράλογο κυριαρχεί........

3.1.11

ΧΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗ

ΧΑΡΩΝ: Ακούστε πως έχουν τα πράγματα. Όπως βλέπετε, το σκάφος μας είναι μικρό, σχεδόν σάπιο και τρύπιο. Αν γείρει προς τη μια ή την άλλη πλευρά, πάει, ανατράπηκε. Εσείς καταφθάνετε εδώ κατά στίφη, κουβαλώντας πολλά ο καθένας. Αν λοιπόν μπείτε μαζί με όλα τούτα, φοβάμαι μήπως έπειτα το μετανιώσετε, ιδιαίτερα όσοι δεν ξέρετε κολύμπι.
ΕΡΜΗΣ: Τι να κάνουμε λοιπόν για να έχουμε καλό ταξίδι;
ΧΑΡΩΝ: Θα σας πω εγώ. Πρέπει ν’ αφήσετε όλα τα περιττά στην παραλία και να επιβιβαστείτε γυμνοί, γιατί, ακόμη κι έτσι, μόλις που σας αντέχει το πλοίο. Όσο για σένα, Ερμή, να έχεις το νου σου από δω και πέρα να μην αφήσεις κανένα τους να μπει στο πλοίο, αν δεν είναι γυμνός και δεν έχει πετάξει τα πράγματά του, όπως είπα. Στάσου στη σκάλα, ξεχώριζε τους και βάλ’ τους μέσα, αφού πρώτα τους αναγκάσεις να γδυθούν.
ΕΡΜΗΣ: Καλά λες. Έτσι θα κάνουμε. Ε, ποιος είναι πρώτος;
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Εγώ ο Μένιππος. Να το σακίδιό μου, Ερμή, και το μπαστούνι μου, τα ρίχνω στη λίμνη. Το τριμμένο πανωφόρι ούτε καν το έφερα και καλά έκανα.
ΕΡΜΗΣ: Μπες μέσα, Μένιππε, άξιε άνθρωπε, και πάρε την τιμητική θέση, δίπλα στον κυβερνήτη, εκεί ψηλά, για να τους βλέπεις όλους. Τούτος ο ωραίος πάλι ποιος είναι;
ΧΑΡΜΟΛΕΩΣ: Είμαι ο χαρμολέως από τα Μέγαρα, ο αξιαγάπητος, που το φιλί μου αξίζει δύο τάλαντα.
ΕΡΜΗΣ: Βγάλε λοιπόν την ομορφιά, τα χείλη μαζί με τα φιλιά, τα πυκνά μαλλιά, τα κόκκινα μάγουλα κι όλο σου το δέρμα. Εντάξει, ξαλάφρωσες, επιβιβάσου τώρα. Ποιος είσαι εσύ εκεί με το πορφυρό ένδυμα και το διάδημα, ο σκυθρωπός;
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Ο Λάμπιχος ο τύραννος της Γέλας.
ΕΡΜΗΣ: Γιατί λοιπόν, Λάμπιχε, κουβαλάς τόσα μαζί σου;
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Και γιατί έπρεπε να ‘ρθω γυμνός, Ερμή, τύραννος άνθρωπος;
ΕΡΜΗΣ: Τύραννος όχι, νεκρός ναι. Γι’ αυτό βγάλ΄ τα.
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Να, πέταξα τον πλούτο μου.
ΕΡΜΗΣ: Πέταξε και τη ματαιοδοξία, Λάμπιχε, μαζί με την υπεροψία. Θα βαρύνει η βάρκα, αν έρθουν κι αυτές μαζί.
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Άσε με τουλάχιστον να κρατήσω το διάδημα και τον μανδύα μου.
ΕΡΜΗΣ: Σίγουρα όχι. Άφησέ τα και τούτα.
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Ας είναι, τι άλλο; Τ’ άφησα όλα, όπως βλέπεις.
ΕΡΜΗΣ: Μένουν ακόμη η ωμότητα, η παλαβομάρα, η αυθάδεια και η οργή. Πέταξε και τούτα.
ΛΑΜΠΙΧΟΣ: Να, είμαι γυμνός.
ΕΡΜΗΣ: Τώρα μπες, κι εσύ ο χοντρός, ο πολύσαρκος, ποιος είσαι;
ΔΑΜΑΣΙΑΣ: Ο Δαμασίας ο αθλητής.
ΕΡΜΗΣ: Ναι, μοιάζεις. Σε ξέρω, γιατί σε είδα πολλές φορές στις παλαίστρες.
ΔΑΜΑΣΙΑΣ: Ναι, Ερμή. Άσε με όμως να μπω, αφού είμαι γυμνός.
ΕΡΜΗΣ: Δεν είσαι γυμνός, φίλε μου, με τόσες σάρκες πάνω σου. Βγάλ’ τες λοιπόν, γιατί θα βουλιάξεις το σκάφος αν ανεβάσεις έστω και το ένα σου πόδι. Πέταξε επίσης τα στεφάνια τούτα και τις διακηρύξεις της δύναμής σου.
ΔΑΜΑΣΙΑΣ: Να όπως βλέπεις, είμαι πραγματικά γυμνός και ίσος στο βάρος με τους άλλους νεκρούς.
ΕΡΜΗΣ: Καλύτερα έτσι ανάλαφρος. Μπες λοιπόν. Κι εσύ Κράτωνα, πέταξε τον πλούτο, την μαλθακότητα, την καλοπέραση και μη φέρνεις μέσα τις νεκρικές προσφορές ούτε τις διακρίσεις των προγόνων σου. Άσε πίσω σου καταγωγή, φήμη, τις δημόσιες διακηρύξεις προς τιμή σου, τις επιγραφές στους ανδριάντες, και μη λες πως κατασκεύασαν μεγάλο τάφο πάνω από το σώμα σου, γιατι βαραίνουν κι αυτά, όταν τα θυμάσαι.
ΚΡΑΤΩΝ: Δεν μου αρέσει, μα τα ρίχνω όλα. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
ΕΡΜΗΣ: Πω, πω! Εσύ ο αρματωμένος, τι θέλεις; Γιατί κουβαλάς το τρόπαιο τούτο;
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Επειδή νίκησα. Ερμή διακρίθηκα και η πόλη με τίμησε.
ΕΡΜΗΣ: Άσε πάνω στη γη το τρόπαιο. Στον Άδη υπάρχει ειρήνη και δεν θα σου χρειαστούν τα όπλα. Τούτος πάλι ο σεβάσμιος, αν κρίνω από την εμφάνιση, και υπερήφανος, με τα σηκωμένα φρύδια, ο περίφροντις, ποιος να είναι, αυτός με τη μακριά γενειάδα;
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Κάποιος φιλόσοφος , Ερμή, ή καλύτερα κάποιος τσαρλατάνος, που όλο κουβεντιάζει για θαύματα. Γδύσ’ τον λοιπόν και τούτον. Θα δεις πολλά και γελοία πράγματα κάτω από το πανωφόρι του.
ΕΡΜΗΣ: Βγάλε πρώτα τη στολή κι έπειτα όλα τα άλλα. Δία μου, πόση αμάθεια, διχόνοια, ματαιοδοξία, αναπάντητα ερωτήματα, ακανθώδη επιχειρήματα, πολύπλοκες έννοιες, αλλά και πάρα πολλή ματαιοπονία, ουκ ολίγη ανοησία, κούφια λόγια, σχολαστικισμό, μα τον Δία, και χρυσάφι, ηδυπάθεια, αναισχυντία, οργή, τρυφή και μαλθακότητα! Δεν μου ξέφυγε τίποτε, αν και προσπαθείς επιμελώς να τα κρύψεις. Πέταξε και το ψέμα, την περηφάνια και την πεποίθηση πως είσαι ανώτερος από τους άλλους. Αν πήγαινες να επιβιβαστείς με όλα τούτα, ούτε πολεμικό πλοίο με πενήντα κουπιά δεν θα σε άντεχε.
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Τα πετώ λοιπόν, αφού έτσι με διατάζεις.
ΜΕΝΥΠΠΟΣ: Ναι, αλλά πρέπει να βγάλεις και το μούσι, Ερμή, που είναι βαρύ και φουντωτό, όπως βλέπεις. Έχει τουλάχιστον διόμισυ κιλά μαλλί.
ΕΡΜΗΣ: Καλά λες. Βγάλ’ το και τούτο.
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Και ποιος θα με κουρέψει;
ΕΡΜΗΣ: Ο Μένιππος από δω θα πάρει πέλεκυ ναυπηγού και θα το κόψει, χρησιμοποιώντας τη σκάλα για κούτσουρο.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Όχι, Ερμή, δώσε μου πριόνι. Θα έχει περισσότερη πλάκα έτσι.
ΕΡΜΗΣ: Κι ο πέλεκυς καλός είναι. Μπράβο. Τώρα που έχασες το τραγίσιο γένι, δείχνεις πιο ανθρώπινος.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Θέλεις ν’ αραιώσω λίγο και τα φρύδια του;
ΕΡΜΗΣ: Σίγουρα, τα σηκώνει πάνω από το μέτωπο, λες και θέλει να φτάσει κι εγώ δεν ξέρω που. Τι συμβαίνει; Κλαις κάθαρμα, και δειλιάζεις μπροστά στον θάνατο; Μπες μέσα λοιπόν.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Έχει ακόμη κάτι πολύ βαρύ κάτω από τη μασχάλη.
ΕΡΜΗΣ: τι, Μένιππε;
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Την κολακεία, Ερμή, που του χρησίμευσε πολύ στη ζωή του.
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Πέταξε τότε κι εσύ, Μένιππε, την ελευθερία, την παρρησία, την ευθυμία, την ανώτερη συμπεριφορά και το γέλιο. Είσαι ο μόνος που γελάς.
ΕΡΜΗΣ: Όχι, κράτησέ τα, είναι ελαφρά, μεταφέρονται εύκολα κι είναι χρήσιμα στο ταξίδι. Εσύ πάλι, ρήτορα, πέταξε την τόση απεραντολογία, τις αντιθέσεις, τις παρισώσεις, τις περιόδους, τους βαρβαρισμούς και τα άλλα που βαραίνουν τα λόγια σου.
ΡΗΤΟΡΑΣ: Ορίστε, τα πετώ.
ΕΡΜΗΣ: Ωραία, λύσε λοιπόν τα παλαμάρια, ας ανεβάσουμε τη σκάλα, ας σηκώσουμε την άγκυρα, άπλωσε το πανί, κι εσύ, Χάρωντα, πάρε το τιμόνι. Καλό μας ταξίδι. Γιατί θρηνείτε, ματαιόδοξοι, ιδίως εσύ ο φιλόσοφος, που μόλις σου λεηλάτησαν το μούσι;
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Επειδή, Ερμή, νόμιζα πως η ψυχή μένει αθάνατη.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Ψέματα λέει, αλλά τον στενοχωρούν.
ΕΡΜΗΣ: Ποια;
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Το ότι δεν θα παίρνει πια μέρος σε πολυτελή δείπνα ούτε θα βγαίνει έξω τη νύχτα, κρυφά απ’ όλους, με το πανωφόρι τυλιγμένο γύρο από το κεφάλι, για να φέρνει γύρα τα πορνεία και το πρωί να εξαπατά τους νέους και να παίρνει χρήματα για τη σοφία του. Αυτά τον στεναχωρούν.
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Εσύ, Μένιππε, δεν στεναχωριέσαι που πέθανες;
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Πως θα μπορούσα, αφού επίσπευσα τον θάνατό μου, χωρίς να με καλέσει κανείς; Τώρα που μιλάμε όμως, δεν ακούγεται ένας θόρυβος, λες και κάποιοι φωνάζουν στη γη;
ΕΡΜΗΣ: Ναι, Μένιππε, και δεν ακούγεται από ένα μέρος. Άλλοι έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του δήμου και γελούν, ευχαριστημένοι όλοι με το θάνατο του Λαμπίχου, οι γυναίκες έχουν πιάσει τη γυναίκα του, ενώ τα παιδάκια του τα χτυπούν με πολλές πέτρες άλλα παιδιά. Άλλοι πάλι, στη Σικυώνα , επαινούν τον ρήτορα Διόφαντο για τον επιτάφιο λόγο προς τιμή του Κράτωνα από δω. Και μα τον Δία, η μητέρα του Δαμασία οδύρεται και σέρνει το μοιρολόγι μαζί με τις άλλες γυναίκες για τον Δαμασία. Εσένα όμως Μένιππε, κανένας δεν σε κλαίει. Είσαι ο μόνος που αναπαύεται ήσυχα.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Κάθε άλλο, θ’ ακούσεις μετά από λίγο τα σκυλιά να ουρλιάζουν σπαρακτικά για μένα και τα κοράκια να χτυπούν τα φτερά τους, όταν συγκεντρωθούν και με θάψουν.
ΕΡΜΗΣ: Είσαι ανώτερος άνθρωπος, Μένιππε. Αλλά τώρα που φτάσαμε, εσείς πηγαίνετε στο δικαστήριο, ακολουθώντας την ευθεία εκείνη, ενώ εγώ και ο πορθμέας θα πάμε να φέρουμε άλλους.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ: Καλό ταξίδι να’ χετε, Ερμή. Πάμε κι εμείς. Γιατί λοιπόν καθυστερείτε; Θα χρειαστεί να δικαστούμε και λένε πως οι τιμωρίες είναι βαριές- τροχοί, βράχοι και γύπες. Θα αποκαλυφθεί βλέπετε, η ζωή του καθενός.

Πηγή: ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ, από τους Νεκρικούς Διαλόγους…


Έρευνα από Geoofy

2.1.11

Άρωμα χωριού (μέρος β)





Οι άτεγκτοι:Για μύθους σύγχρονης καταδίωξης



-Είσαι σίγουρος για αυτό που πάμε να κάνουμε?Θα αντέξουμε μακρυά της?
-Καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε!