15.1.11

Σεβασμός,τίποτα δε μας ανήκει,απλά το βρήκαμε.....





Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φυσιολάτρης για να εκτιμήσει την ομορφιά που συναντάει κανείς στην Πάρνηθα και σε κάθε βουνοπλαγιά της χώρας μας,πόσο μάλιστα αν υπάρχει και στοιχειώδης βλάστηση και έλλειψη αυθαίρετων κατοικιών.





1.Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπεις "καρβουνιασμένες" περιοχές που κάποτε ξεπρόβαλαν ποικίλα είδη χλωρίδας (πολλοί πεζοπόροι έχουν σταματήσει να ανεβαίνουν Πάρνηθα:το ήδη θέαμα,σε σχέση με το παρελθόν,τους προκαλεί κατάθλιψη)



2.Υπόθεση χάρτης! Πάντα θα υπάρχει ένα μονοπάτι που δε θα έχει χαραχτεί ή ένα μονοπάτι που με την πάροδο του χρόνου,ενώ θα αναγράφεται στο χάρτη,στην πραγματικότητα δε θα υφίσταται!Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,καλό θα ήταν να χαραχτεί η νέα διαδρομή στο χάρτη που ήδη έχουμε αγοράσει για την υπενθύμιση την επόμενη φορά της πεζοπορίας μας.



3.Μια βόλτα,επαφή με το βουνό,με το δάσος,μακριά από τα τσιμεντένια μπουντρούμια στα οποία κατοικούμε,συμβάλλει στο να κατανοήσουμε την άξια και το δικαίωμα της διεκδίκησης της χλωρίδας και πανίδας,που την έχουμε αφανίσει,την έχουμε κάνει κατά εικόνα και κατά ομοίωση του αδηφάγου καταναλωτή εαυτού μας!Εκμεταλλευόμαστε τη μητέρα φύση,χωρίς να μας ανήκει τίποτα από αυτήν.



4.Όλοι αυτοί που βγαίνουν στα μπαλκόνια τους,καμαρώνουν τη μοναδικότητα της πράσινης θέας,ας κάνουν υπομονή,εφήμερες καταστάσεις,σε λίγο καιρό κάποιος άλλος καιροσκόπος θα αναλάβει δράση και τσιμεντένιες κατασκευές θα λάβουν χώρα και θα εγκατασταθούν μόνιμα δίπλα τους,καταστρέφοντας τη γαλήνη τους μια και καλή.Όλα είναι ένας φαύλος κύκλος άλλωστε......



5.Όλα για το χρήμα,πόσο μπορεί να φτάσει η απληστία του ανθρώπου !!





Φωτογραφίες και κείμενα από Ba$$man και Geoofy

2 σχόλια:

geoofy είπε...

Ωραίες διαδρομές,μια ανάσα απ'την πόλη.Η Πάρνηθα έχει πάντα κάτι για να ανακαλύψεις.στα(+)η αίσθηση του να είσαι πάνω απ'τα σύννεφα,στα(-)ο κακός χαμός στα καταφύγια και η κατάσταση με τα παρκαρισμένα γύρω απ'αυτά...

Chris Karpis είπε...

Έχω ακούσει οτι και το Τρόοδος προσφέρεται για ωραίες βόλτες !