31.12.09

Διαλείψεις και παρεμβολές



Δρόμοι με πολύχρωμα φωτάκια,διάφορα σχήματα και χρώματα,αποτελούν το τέλειο περιτύλιγμα του δώρου που προσφέρει απλόχερα η πόλη,απόψε.Ο άστεγος κάτω από τη χαρτόκουτα,βρεγμένη από την υγρασία,οφείλει να νιώσει ανακούφιση και συναισθηματική επάρκεια.
Μπαλκόνια με φάτνες του Χριστούλη,Κοκκινοσκουφίτσες με μούσια,αστεράκια και κάθε λογής λαμπιόνι κοσμεί και φιγουράρει τη τόσο ξεχωριστή βραδιά.Μια διαφορετική πινελιά ποιότητας γούστου με γερή δόση μιζέριας και μελαγχολίας συνδράμει εδώ και ένα μήνα περίπου,ώστε τίποτα να μη θυμίζει τις προηγούμενες ανιαρές μέρες του χρόνου.
Τελευταία στιγμή,προ των καταναλωτικών πυλών.
Όλα έτοιμα.Η βραδιά ρέει με άφθονη ποσότητα αλκοόλ,η ευθυμία πρέπει να προλάβει τη σκέψη,πριν η μνήμη επαναφέρει στις κανονικές διαστάσεις την πραγματικότητα.
Το αύριο,πλησιάζει απειλητικά και η πόλη θα φανερώσει το πρόσωπο της κάτω από τη μάσκα της γιορτής.
Σε ετοιμότητα να κατασπαράξω,αλόγιστα,τη χοιρινή μπριζόλα μέσα στη γνώριμη για χρόνια φωλίτσα ασφάλειας.Όταν,βαθιά μέσα στη ψυχή,το ''πώς να το κάνω'' υπερισχύει ακόμη του ''κάντο'',τότε άλλη μια αποτυχημένη χρονική περίοδος συνεχίζει να ακμάζει,η διάρκεια της οποίας δε χρειάζεται να οριοθετηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: