30.6.11

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011



Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα,αθλητές Special Olympics, όλων των επιπέδων ικανότητας, θα λάβουν μέρος σε 21 αθλήματα Ολυμπιακού τύπου.
Το Πρόγραμμα των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 περιλαμβάνει τα ακόλουθα αθλήματα με τα αντίστοιχα αγωνίσματα τους:
1.Υγρός Στίβος (Κολύμβηση)
2.Στίβος
3.Μαραθώνιος/Ημι-Μαραθώνιος
4.Αντιπτέριση
5.Καλαθοσφαίριση
6.Μπότσε
7.Μπόουλινγκ
8.Ποδηλασία
9.Ιππασία
10.Ποδόσφαιρο (5x5, 7x7, 11x11)
11.Γκόλφ
12.Γυμναστική
13.Χειροσφαίριση
14.Τζούντο
15.Καγιάκινγκ
16.Δυναμική Άρση Βαρών
17.Πατινάζ επί Δαπέδου
18.Ιστιοπλοΐα
19.Σόφτμπoλ
20.Επιτραπέζια Αντισφαίριση
21.Αντισφαίριση
22.Πετοσφαίριση
23.Πετοσφαίριση επί Άμμου**

Τα Special Olympics Ελλάς μέσα από τη συμμετοχή τους σε σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.
Οι Έλληνες αθλητές Special Olympics που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ανέρχονται περίπου στους 12.000, συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις, δουλεύουν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποδεικνύουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι δίκαια αξίζουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Στη διοργάνωση θέλησαν να συμμετάσχουν και οι ομάδες κρανοφόρων αντρών,οι οποίοι λόγω της λήξης της ημερομηνιακής προθεσμίας του δικαιώματος συμμετοχής,δε θα τους επιτραπεί να αγωνιστούν.
Παρόλα αυτά θα τους συναντήσει κανείς στις πλατείες να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες εντυπωσιασμού προκειμένου να αποσπάσουν ένα χειροκρότημα του κοινού.Υπενθυμίζουμε ότι είναι εκτός συναγωνισμού!




Πηγή φώτος:Άμεση Δημοκρατία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: