30.5.11

Συγκέντρωση- Πορεία 18:00
Δευτέρα 30-5-11 Πλατεία Λιμανιού
Κάποιοι Φοιτητές- Κάτοικοι Ναυπάκτου

Αφορμή για το παρών κείμενο αποτελεί η πρόσφατη επίθεση ντόπιων φασιστοειδών σε φοιτητή. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα συγκεκριμένα άτομα περιφέρονταν στο λιμάνι της Ναυπάκτου, εκτοξεύοντας ρατσιστικά συνθήματα για ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες και υπέρ της νεο-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την ίδια στιγμή τον οποιοδήποτε να διαφωνήσει μαζί τους για να τους "δείξουν αυτοί" , θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία της πόλης θα είχε την ίδια τύχη με τον φοιτητή.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος του, τσάκισε τον
Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι η περίπτωση ενός τυπικού καβγά, αλλά αποτελεί ένα αρνητικό και σε έξαρση φαινόμενο των ημερών μας που εντάσσεται στις γενικευμένες επιθέσεις των φασιστών απέναντι σε μετανάστες και σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους. Σε μια εποχή όπου το κράτος και οι μνημονιακοί της χώρας σπρώχνουν την κοινωνία στην απόλυτη ανέχεια και εξαθλίωση, ξεπουλώντας οριστικά τις ζωές μας στα χέρια των τραπεζών και των αφεντικών, κάποιοι νοσταλγοί του Χίτλερ ( Χρυσή Αυγή ) προσπαθούν να επωφεληθούν της κατάστασης με το να στρέψουν την κοινωνία στις άρρωστες ιδέες τους, που βλέπουν τον άλλον, τον διαφορετικό, σαν αιτία όλων των κακών. Και όλα αυτά την στιγμή που ολόκληροι λαοί ( Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Ισπανία, Ελλάδα ) ξυπνάνε και βγαίνουν στον Δρόμο αγωνιζόμενοι για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία.
Για να καταλήξουμε, πιστεύουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν αρκεί μόνο να καταδικάζονται αλλά απαιτούν από τον καθένα μας, και γενικότερα από την τοπική κοινωνία, επαγρύπνηση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον συνάνθρωπό μας. Καταλαβαίνουμε ότι οι εθνικές, θρησκευτικές, χρωματικές διαφορές μας είναι έννοιες που εξυπηρετούν την εξουσία του κεφαλαίου στο να μας απομακρύνει από τα κοινά προβλήματά μας. Τα αφεντικά και οι τράπεζες συνεργάζονται μια χαρά μεταξύ τους γιατί ξέρουν ότι τους ενώνουν κοινά συμφέροντα, και πάντα εις βάρος μας. Καιρός λοιπόν να συνεργαστούμε και εμείς σε κοινό αγώνα για εργασία, παιδεία, ελευθερία.
Καμία ανοχή στους εχθρούς της Ελευθερίας. Ο Αγώνας απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας είναι και αγώνας ενάντια στον φασισμό.Απέναντι Στις Φασιστικές Επιθέσεις Κανένας Δεν Είναι Μόνος Του.
Όλοι τη Δευτέρα 30/5 στο λιμάνι. Αντιρατσιστές, αντιφασίστες, έλληνες, μετανάστες, άνεργοι και εργαζόμενοι στις 6 το απόγευμα για συγκέντρωση-πορεία ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αμέσως μετά όλοι αγανακτισμένοι πάνω στην πλατεία να δώσουμε βροντερό παρόν και να ενισχύσουμε την αγανάκτηση όλων των λαών.



Πηγή:Nafpaktos Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: