19.9.10

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου),εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το Σάββατο 18.09.2010 στην οδό Πανεπιστημίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 και στην πλατεία Συντάγματος από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 για τα παιδιά και όσους αισθάνονταν σαν παιδιά!





Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν
1468 πόλεις.










Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.
Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να
επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές.





Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση
του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.
Συγκεκριμένα προβλέπει την:
α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου,
β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση και
γ) προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση
κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις πολιτικές μετακίνησης και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Επίσης,στις 17-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ έγινε το BIKE AND RUN FESTIVAL 2010 με είσοδο ελεύθερη, "ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).Το FESTIVAL περιείχε τα πάντα γύρω από το Ποδήλατο και Τρέξιμο, αντιπροσωπείες εταιρειών, καταστήματα, happenings, φιλανθρωπικές δράσεις, test rides, μουσική, ομιλίες, σεμινάρια.



5 σχόλια:

EgSef_Body_Sculpt είπε...

Μετά το τέλος της εκδήλωσης,μόλις επετράπη η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου έγινε χαμός φυσικά....η ουρά των σταματημένων "λαμαρινών με απεγνωσμένο άνθρωπο μέσα" επί της Συγγρού προς κέντρο είχε φτάσει μέχρι Καλλιθέα.....

Ανώνυμος είπε...

To ερώτημα που τίθεται ρε γαμώτο είναι ,καλά όλοι αυτοί δεν ενημερώνονται ότι υπάρχουν εκδηλώσεις στο κέντρο,άλλα συνάμα συχνά δρομολόγια του μετρό και τραμ για τη διευκόλυνση όλων???Εκτός και αν γουστάρουν ταλαιπωρία,γιατί ως Έλληνες είναι γνωστό ότι γουστάρουμε μαζοχισμό!!

The Ba$$man

Chris Karpis είπε...

Ωραία πρωτοβουλία, αλλά για να γίνει αυτό, θέλει και κάποια οργάνωση. Πώς θα πειστεί ο κόσμος να παίρνει τα λεωφορεία, όταν περιμένει στη στάση ένα 20λεπτο, και αν τολμήσει να πεί κάτι στον αργόσχολο οδηγό, αυτός του βγάζει μία γλώσσα απο εδώ ως τη Λαμία ?

EgSef_Body_Sculpt είπε...

Η αλήθεια Curious, είναι οτι πολλοί οδηγοί (συγκεκριμένα οι 50 που γνωρίζω από τη δουλειά μου, είμαι ο μονος που δεν έχει αυτοκίνητο) σαμποτάρουν τα ΜΜΜ σε βαθμό σχιζοφρένειας, ακόμα και το μετρό!Λίγο η παιδεία μας για εύκολη ζωή και απομόνωση, λίγο η κακή ποιότητα των ΜΜΜ (κυρίως των λεωφορείων θα έλεγα ακριβώς επειδή τα σαμποτάρουμε και έχουμε ενα αυτοκίνητο να πιάνει χώρο στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο), λίγο η έλλειψη ελέγχου από το κράτος, λίγο η δομή της πόλης που είναι τρισάθλια, βάλε και την τιμή του εισητηρίου που δεν θα βρεις πουθενά στην Ευρώπη φθηνότερη και Voila, το επιδόρπιο είναι έτοιμο! Αυτά μας αξίζουν αυτά παίρνουμε κύριοι!Τελευταία "ευαισθητοποιήθηκαν" κάτι συνάδελφοί μου όχι λόγω περιβάλλοντος μπλα μπλα μπλα και δε συμμαζεύεται, "προς θεού", απλά λόγω τσέπης και ανακάλυψαν ότι υπάρχει το μετρό!Γουάου και εις ανώτερα... κάποια στιγμη που ξέρεις μπορεί να παει και ο άνθρωπος στο φεγγάρι....

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες στη Ελλάδα έχουμε μάθει να μας φταίνε όλοι οι άλλοι,εκτός από τους εαυτούληδες μας!Πρέπει να βρούμε τρόπους εναλλακτικούς,ώστε να αποφεύγετε η μιζέρια και η στερεοτυπική αντίληψη τρόπου ζωής του Νεοέλληνα,όπου με τις καθημερινές μας πράξεις την τροφοδοτούμε!!!Ίσως ήρθε ο καιρός να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με όλα αυτά που μας οδηγούν πίσω!!!

Τhe Ba$$man