14.7.10

Δήλωση κινητών : Άλλο ένα ξεβράκωμα !


Η εποχή που ζούμε, όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε διαπιστώσει μέσω οδυνηρών εμπειριών, βρίθει παραλογισμού και ανοησίας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι και η πρόσφατη κυβερνητική εντολή για τη δήλωση/φακέλωμα των κινητών τηλεφώνων.Άλλο ένα μέσο ελέγχου/κοπαδοποίησης των μαζών. Άλλο ένα κοινωνικό ξεβράκωμα στο οποίο μας εξωθεί το μεταλλαγμένο, προκλητικό, εχθρικό προς τον πολίτη μηχανικό τερατούργημα που ονομάζεται ελληνικό κράτος, με την ευγενική χορηγία του μεγάλου κλουβιού της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Λες και οι (χαρακτηριζόμενοι απο εκπροσώπους της εξουσίας ως) τρομοκράτες, ή αναρχικοί, ή αντεξουσιαστές,δε μπορούν να βρούν κάποιον άλλο τρόπο για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.
...Και έτσι, για άλλη μια φορά στο όνομα της υπέρτατης αξίας που λέγεται "ασφάλεια του πολίτη" (εννοείται πως σαρκάζω),καλούμαστε όλοι να εγγραφούμε στη μεγάλη, χαρούμενη λίστα των νομοταγών και των αθώων, ανακουφισμένοι που επιτέλους διαχωρίσαμε τη θέση μας απο τα βδελυρά σκουλήκια που υπονομεύουν τη δομή και την υπόσταση της μεγάλης, χαρούμενης, δημοκρατικής οικογένειας που αποκαλούμε πατρίδα (και συνεχίζω να σαρκάζω).
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τα μηνύματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γίνονται όλο και πιο συχνά, και όλο και πιο απειλητικά όσο πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για τη δήλωση των κινητών, στο τέλος Ιουλίου του 2010. Στην αρχή, πρίν απο 2-3 μήνες, ήταν κάπως έτσι : "Σας ενημερώνουμε οτι η προθεσμία για τη δήλωση του κινητού σας είναι μέχρι...".
Τώρα, μέσα Ιουλίου ήδη, έχουν κοπεί οι πολλές ευγένειες, όπως και ο πληθυντικός. "Αν δε δηλώσεις το κινητό σου,στο κόβουμε" μας προειδοποιούν γλαφυρά, κόβοντάς μας τα ήπατα απο το φόβο και την ανησυχία μήπως ξεμείνουμε καμιά μέρα χωρίς αυτό το τόσο απαραίτητο για τη ζωή μας αξεσουάρ !
Άρθρα για τις βλαβερές επιπτώσεις των κινητών στους νέους
Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα ! Βλέπω μπροστά στα μάτια μου τη στιγμή που τα αρματωμένα παλικαράκια που εκπροσωπούν το κράτος στους δρόμους της Αθήνας, κατακλύζοντας τα πεζοδρόμια των Εξαρχείων σαν τα κορίτσια της Συγγρού, θα αλλάξουν το γνωστό τους ποιηματάκι απο "Δείξε μου ταυτότητα και άνοιξε την τσάντα σου" (στην πιο ευγενική του εκδοχή) σε "Ταυτότητα, κινητό, τσάντα, μεταβολή, ξεκούμπωμα και σκύψιμο". Άντε, με τις υγείες μας...
("Έλα ! Κέντρο ! Μ'ακούς ? Μας έχει μείνει κανένα γάντι στην αποθήκη, ή τα ξοδέψαμε όλα ?")
Άρθρο για τη δήλωση των κινητών


Κείμενο και φωτογραφίες από Curious_Ape009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιά,όταν δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα,πριν προστεθεί στη ζωή μας ακόμη μια ανάγκη,η καθημερινότητα μας δεν είχε τη φυσική ροή της ρουτίνας?Ξαφνικά οι εταιρίες έφεραν επανάσταση και διευκόλυναν τους τρόπους επικοινωνίας μας,ιδιοτελώς!!Μάλιστα,αν τώρα δε δηλωθούν τα κινήτα και τι έγινε να μην έχουμε!!Άλλωστε το καθημερινό μας δρομολόγιο είναι ίδιο:όσοι είναι τυχεροί και εργάζονται ακόμα,σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι,δεν υπάρχει ρευστό για περισσότερες μετακινήσεις.Όσοι πάλι δεν εργάζονται,αναμένουν πάνω από το τηλέφωνο του σταθερού τηλεφώνου(στα στενά όρια της οικίας τους)αναμένοντας το να χτυπήσει,μπας και τους αναγγελθούν χαρμόσυνα μαντάτα!

The Ba$$man

Ανώνυμος είπε...

γιατί χρησιμοποιείς ακόμα τον κινητό σου ρουφιάνο;σε υποχρέωσε κανείς;έχεις κάνει το κεφάλι σου τηγάνι κι ας ξέρεις πόσο κακό σου κάνει.το δίνεις και στο παιδί σου για να σιγουρευτείς ότι θα εθιστεί και ότι θα κλατάρει ο εγκέφαλός του που είναι πάνω στην ανάπτυξη.σιγά μη χάσεις το σπουδαίο τηλεφώνημα ρε διευθυντή της nasa!α,καημένε,δεύτερο βρακί δεν έχεις,αλλά το καινουργιο i-phone το πήρες με 700 δόσεις και υποθήκη το σπίτι που χρωστάς.ξεκωλήστε,καλέστε το 100 και πετάξτε τα στον υπόνομο...και παρτε έναν τηλεφωνιτή.να τα πούμε όλα από κοντά...f2face ή f2go;;;
geoofy